XRUSA XERAKIA

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ










ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ
1000γρ σαρκα καρπουζι ασπρο και κοκκινο μαζι σε κομματακια
500γρ ζαχαρη
1 βανιλια
1 λεμονι[τον χυμο του]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις φλουδες απο το καρπουζι,αφου εχουμε αφησει και κοκκινη σαρκα μαζι με την ασπρη.Κοβουμε σε τεμαχια μικρα,τα βραζουμε στην κατσαρολα,μολις γινουν διαφανα,τα παιρνουμε με την στραγγιστη κουταλα και τα αλεθουμε στο μπλεντερ.Προσθετουμε την ζαχαρη και το πολτοποιημενο καρπουζι απο το μπλεντερ.Ανακατευουμε συνεχεια να μην κολλησει,προσθετουμε 1 βανιλια και τον χυμο απο 1 λεμονι.Μολις αρχισει και κολλαει πανω στην κουταλα που ανακατευουμε,σβηνουμε και δοκιμαζουμε.Αν δεν ειναι δεμενη,βραζουμε λιγο ακομα,προσοχη ανακατευουμε συνεχεια μην μας κολλησει.Αποθηκευουμε σε βαζα και τα βαζουμε αναποδα να σφραγισουν.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...