ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΨΥΧΑ

ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΨΥΧΑ





Τα γλυκα του κουταλιου ειναι ενα αναποσπαστο κομματι της Ελληνικης Κουζινας!Ολα τα φρουτα μπορουν να γινουν γλυκακι και να συνοδεψουν τον καφε μας,το καθημερινο μενου σαν επιδορπιο και να μας βγαλει απο την δυσκολη θεση οταν δεν εχουμε τιποτε αλλο να κερασουμε!
ΥΛΙΚΑ
3 κιλα πορτοκαλια
3 κιλα ζαχαρη
7,5 κουπες τσαγιου νερο
2κ.γλ.ξινο
3/4 της κουπας τσαγιου γλυκοζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυστε ελαφρα τα πορτοκαλια με λεπτο τριφτη.
βαζετε μια κατσαρολα νερο να βρασει και τοποθετητε τα πορτοκαλια να βρασουν 15 λεπτα.Το ιδιο θα κανετε 3 φορες να ξεπικρισουν και να μπαινει το πηρουνι στο πορτοκαλι,οχι ομως να ανοιξουν.Τα αφηνουμε μια ωρα περιπου να κρυωσουν .Πανω σε βαση κοπης κοβουμε τις δυο ακρες του πορτοκαλιου μετα στη μεση και καθε μισο στα 4 κομματια η οπως εσεις θελετε.Καθαριζουμε κουκουτσια νευρα,ινες και τα αφηνουμε σε μια πιατελα.Αυτη η ποσότητα που γράφω πρέπει να χωριστεί στην μέση και να κάνετε το σιρόπι σε δυο κατσαρολες.Δηλαδή 1,5 κιλό πορτοκάλια,1,5κιλο ζάχαρη,3,5 κούπες νερό,μισή κούπα γλυκόζη,1κ.γλ.ξινό,σε μια κατσαρόλα.Βραζουμε την ζαχαρη με το νερο 10 λεπτα και μετα βαζουμε μεσα τις φετες μεσα στο σιροπι.Σε κανονικη φωτια μεχρι να βγαζει το σιροπι μεγαλες φουσκαλες.Προσθετουμε την γλυκοζη,αφηνουμε να διαλυθει και προσθετουμε και το ξινο,κοινως λεμοντοζο.Δοκιμαζουμε αν εδεσε το γλυκο.Το αφηνουμε 12 ωρες στην κατσαρολα και μετα αν βγαλει υγρα το ξαναβραζουμε.Αν ειναι το σιροπι καλο το βαζουμε στα βαζα και αποθηκευουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις