ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ















ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1000γρ ντοματακια
1000γρ ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
1 ξυλο κανελας
2 βανιλιες
 2 κλαδακια αρμπαροριζας
1 φλυτζανι τσαγιου αμυγδαλα καβουρντισμενα[προαιρετικα]
χυμος απο 2 λεμονια η 1/3 του μπουκαλιου χυμο που πωλειται στα μαρκετ]
παγωμενο νερο
παγακια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε πολυ καλα τα ντοματακια και καθαριζουμε το κοτσανακι μαζι με την ριζα του.Βραζουμε σε κατσαρολα νερο και ριχνουμε μεσα τα ντοματακια για 1 λεπτο και κατευθειαν τα ριχνουμε σε παγωμενο νερο.Ετσι βγαινει η φλουδα πολυ ευκολα.Καθαριζουμε την φλουδα και πιεζουμε απαλα μεσα στην χουφτα μας καθε ντοματακι για να βγουν τα σπορακια τους απο την τρυπα που ανοιξαμε στο κοτσανακι τους..Τα βαζουμε σε παγωμενο νερο με το χυμο απο λεμονι και τα σκεπαζουμε με παγακια.Τα αφηνουμε για 4 ωρες,στραγγιζουμε σε σουρωτηρι καλα.Βαζουμε σε μια κατσαρολα το νερο,την ζαχαρη,την κανελα,την βανιλια και τα ντοματακια.Βραζουμε για 10 λεπτα,ξαφριζουμε συνεχεια.Κατεβαζουμε την κατσαρολα απο την φωτια και την αφηνουμε 24 ωρες  να βγαλει οτι υγρα εχει.Την αλλη μερα,βραζουμε για 30 λεπτα το γλυκο ,βλεπουμε αν εδεσε και σβηνουμε την φωτια.Βγαζουμε απο την κατσαρολα το ξυλο της κανελας και την αρμπαροριζα.Προσθετουμε τα καβουρντισμενα αμυγδαλα[αν θελουμε]και γεμιζουμε τα βαζα μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις