ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
4 κοπανακια κοτοπουλου 3 ωριμες πολτοποιημενες ντοματες
500 γρ ρυζι καρολινα
μαργαρινη
αλατι πιπερι
κοκκινο γλυκο πιπερι
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Βαζουμε σε κατσαρολα το βουτηρο και το τριμμενο κρεμυδι, να ξανθαινει.Προσθετουμε τα κοπανακια και τα σωταρουμε.Μετα προσθετουμε την πολτοποιημενη τοματα,αλατι,πιπερι,κοκκινο γλυκο πιπερι.Προσθετουμε 1 ποτηρι νερο,το αφηνουμε να βρασει κανονικα ,αλλα να μεινει με αρκετο ζουμακι[εγω το εβαλα στην χυτρα,σε 30 λεπτα ηταν ετοιμο].Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 220 βαθμους και βαζουμε στη γαστρα το πλυμενο ρυζι με λιγη μαργαρινη να καβουρντιστει πολυ λιγο.Μετα ριχνουμε το κοτοπουλο με την σαλτσα του και προσθετουμε νερακι.Δοκιμαζουμε το αλατι ,το βουτηρο και συμπληρωνουμε οτι θελουμε.Στα 15 δοκιμαστε αν εβρασε το ρυζι,αν οχι προσθεστε βρασμενο νερακι και αφηστε να το πιει.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου