ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΜΙΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ[ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ]
250αλευρι
50γρ αγλυκο κακαο
80γρ ζαχαρη
10γρ μπεικυν παουντερ
50γρ νερο
70γρ χυμο φρεσκο[οτι θελετε,εγω εβαλα καρπουζι]]
60 γρ μαργαρινη η ελαιολαδο η σπορελαιο
ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ανακατευουμε,αλευρι,κακαο,μπεικυν και ζαχαρη.Ανοιγουμε μια λακουβιτσα στη μεση των στεγνων υλικων,ριχνουμε την λιωμενη μαργαρινη,τον χυμο και το νερο.Ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν και φτιαχνουμε μια ωραια μαλακια ζυμη.Την βαζουμε σε σακουλακι και στο ψυγειο 1 ωρα η στην καταψυξη 20 λεπτα.Χωριζουμε την ζυμη σε 2/3 και 1/3 δλδ....440γρ τα 2/3 και 220 γρ το 1/3....εμενα μου βγηκε 660γρ η ζυμη.Παιρνουμε το μεγαλυτερο κομματι και ανοιγουμε φυλλο 1 εκατοστου.Στρωνουμε λαδοκολα και μετα ,τακτοποιουμε το φυλο που ανοιξαμε στο τσερκυ.Τρυπαμε με προσοχη την ζυμη με ενα πηρουνι και το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασουμε την γεμιση.
ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΖΑΧΑΡΗ ΝΕΡΟ.
ΥΛΙΚΑ
5μεγαλα αχλαδια σε κομματακια
60γρ καστανη ζαχαρη
60γρ νερο
1/4 κ.γλ.κανελα 30 -50γρ κουβερτουρα τριμμενη.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καθαριζουμε τα αχλαδακια τα τεμαχιζουμε σε κυβους,ριχνουμε την κανελα,την ζαχαρη,το νερο και τα βαζουμε να βρασουν[εγω εβαλα και 3 κουταλιες της σουπας σιροπι απο το γλυκο του κουταλιου αχλαδι].Τα σβηνουμε μολις δεσει το σιροπι ,τα αφηνουμε να κρυωσουν και ριχνουμε την τριμμενη κουβερτουρα.Ανακατευουμε και αδειαζουμε την γεμιση μεσα στην σοκολατενια βαση.Ανοιγουμε το υπολοιπο της ζυμης και το απλωνουμε πανω στη γεμιση.Ψηνουμε στους 170 βαθμους 40 λεπτα,βγαζουμε να κρυωσει και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και τριμενη κουβερτουρα.Στο κεντρο στολισα με 6 αχλαδακια γλυκο του κουταλιου!Καλη επιτυχια!!!
6 μικρα αχλαδακια καθαρισμενα για διακοσμιση[εγω εβαλα γλυκο του κουταλιου]
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΜΙΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ[ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ]
250αλευρι
50γρ αγλυκο κακαο
80γρ ζαχαρη
10γρ μπεικυν παουντερ
50γρ νερο
70γρ χυμο φρεσκο[οτι θελετε,εγω εβαλα καρπουζι]]
60 γρ μαργαρινη η ελαιολαδο η σπορελαιο
ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ανακατευουμε,αλευρι,κακαο,μπεικυν και ζαχαρη.Ανοιγουμε μια λακουβιτσα στη μεση των στεγνων υλικων,ριχνουμε την λιωμενη μαργαρινη,τον χυμο και το νερο.Ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν και φτιαχνουμε μια ωραια μαλακια ζυμη.Την βαζουμε σε σακουλακι και στο ψυγειο 1 ωρα η στην καταψυξη 20 λεπτα.Χωριζουμε την ζυμη σε 2/3 και 1/3 δλδ....440γρ τα 2/3 και 220 γρ το 1/3....εμενα μου βγηκε 660γρ η ζυμη.Παιρνουμε το μεγαλυτερο κομματι και ανοιγουμε φυλλο 1 εκατοστου.Στρωνουμε λαδοκολα και μετα ,τακτοποιουμε το φυλο που ανοιξαμε στο τσερκυ.Τρυπαμε με προσοχη την ζυμη με ενα πηρουνι και το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασουμε την γεμιση.
ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΖΑΧΑΡΗ ΝΕΡΟ.
ΥΛΙΚΑ
5μεγαλα αχλαδια σε κομματακια
60γρ καστανη ζαχαρη
60γρ νερο
1/4 κ.γλ.κανελα 30 -50γρ κουβερτουρα τριμμενη.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καθαριζουμε τα αχλαδακια τα τεμαχιζουμε σε κυβους,ριχνουμε την κανελα,την ζαχαρη,το νερο και τα βαζουμε να βρασουν[εγω εβαλα και 3 κουταλιες της σουπας σιροπι απο το γλυκο του κουταλιου αχλαδι].Τα σβηνουμε μολις δεσει το σιροπι ,τα αφηνουμε να κρυωσουν και ριχνουμε την τριμμενη κουβερτουρα.Ανακατευουμε και αδειαζουμε την γεμιση μεσα στην σοκολατενια βαση.Ανοιγουμε το υπολοιπο της ζυμης και το απλωνουμε πανω στη γεμιση.Ψηνουμε στους 170 βαθμους 40 λεπτα,βγαζουμε να κρυωσει και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και τριμενη κουβερτουρα.Στο κεντρο στολισα με 6 αχλαδακια γλυκο του κουταλιου!Καλη επιτυχια!!!
6 μικρα αχλαδακια καθαρισμενα για διακοσμιση[εγω εβαλα γλυκο του κουταλιου]
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου