ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ
ΥΛΙΚΑ
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.[εγω εβαλα Ζεας]
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο και έξτρα για άλειμμα
1 κ.γλ. ζαχαρη
1 κ.γλ κοφτο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπαμε τα αβγα σε μια λεκανιτσα,ριχνουμε λαδι,γαλα,κρεμα γαλακτος, την ζαχαρη,το αλατι και τα χτυπαμε με το συρμα να γινει ενας πηχτος χυλος.Αλειφουμε το τηγανι με καλαμποκελαιο ,το ζεσταινουμε,βαζουμε την φωτια στο μετριο,παιρνουμε με μια κουταλα και ριχνουμε στο τηγανι.Καθε φορα που βγαζουμε μια ψημενη κρεπα ,αλειφουμε το τηγανι με καλαμποκελαιο.Μολις αρχισει και ξεκολαει και να κανει μικρες φουσκαλες,την γυρναμε και απο την αλλη μερια.Την βγαζουμε και την αλειφουμε με καλαμποκελαιο.Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσει ο χυλος.Αλειφουμε με οτι θελουμε και τυλιγουμε σε ρολακια.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.[εγω εβαλα Ζεας]
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο και έξτρα για άλειμμα
1 κ.γλ. ζαχαρη
1 κ.γλ κοφτο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπαμε τα αβγα σε μια λεκανιτσα,ριχνουμε λαδι,γαλα,κρεμα γαλακτος, την ζαχαρη,το αλατι και τα χτυπαμε με το συρμα να γινει ενας πηχτος χυλος.Αλειφουμε το τηγανι με καλαμποκελαιο ,το ζεσταινουμε,βαζουμε την φωτια στο μετριο,παιρνουμε με μια κουταλα και ριχνουμε στο τηγανι.Καθε φορα που βγαζουμε μια ψημενη κρεπα ,αλειφουμε το τηγανι με καλαμποκελαιο.Μολις αρχισει και ξεκολαει και να κανει μικρες φουσκαλες,την γυρναμε και απο την αλλη μερια.Την βγαζουμε και την αλειφουμε με καλαμποκελαιο.Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσει ο χυλος.Αλειφουμε με οτι θελουμε και τυλιγουμε σε ρολακια.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου