ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΑΦΡΑΤΑ
Αφράτα κρουασάν,με αλευρι ντινκελ(βάζετε ολικής άλεσης,ζεας,λευκό για τσουρέκια,ότι θέλετε).
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ,ΝΤΙΝΓΚΕΛ,ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ Η ΑΛΕΎΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ!
ΥΛΙΚΑ
500γρ αλευρι
150 βούτυρο αγνό
25γρ μαγια φρέσκια η ενα φακελάκι ξηρή300γρ γάλα φρέσκο
1κ.γλ.αλάτι
5κ.σ.ζάχαρη
1κ.γλ.ξύδι50γρ βουτηρο για το αλειμα
λιγο εξτρα αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
1αβγο για επαλειψη
Πως φτιάχνουμε την ζύμη
Λιώνουμε την μαγια στο χλιαρό γάλα.Έχουμε το βουτηρο σε θερμοκρασία δωματίου(εγώ το έβαλα 1λεπτο στο μικροκυμάτων).Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο,την ζάχαρη,το αλάτι το ξύδι και ζυμωνουμε.Δεν ζυμωνουμε πολλη ώρα,μόνο να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη που κολλάει στα χέρια.Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.Με την βοήθεια λιγου αλευριου στο τραπέζι μας και πάνω στην ζύμη,ανοίγουμε ενα φύλλο τετράγωνο.Με ενα πινέλο,το αλειφουμε όλο με βούτυρο .Το διπλωνουμε στη μέση και ξανά αλοιφουμε.Ξαναδιπλωνουμε και αλοιφουμε 6 φορές σύνολο.Το ίδιο κάνουμε και στην υπόλοιπη ζύμη.Αλευρωνουμε τα πακετάκια ζύμης που φτιάξαμε και τα βάζουμε σε μια σακούλα και στο ψυγείο για 2 ωρες.Παιρνουμε ξανά ενα φύλλο ζύμης,το ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.Βάζουμε στην μεγάλη άκρη του τριγώνου ότι θέλουμε(εγώ έβαλα Μερέντα) και τυλίγουμε.Αφήνουμε να τριπλασιαστουν τα κρουασάν μας.τα αλοιφουμε με αβγό και ψήνουμε στους170 βαθμούς για 40 λεπτά στον αερα.Καλή επιτυχία!
λιγο εξτρα αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
1αβγο για επαλειψη
Πως φτιάχνουμε την ζύμη
Λιώνουμε την μαγια στο χλιαρό γάλα.Έχουμε το βουτηρο σε θερμοκρασία δωματίου(εγώ το έβαλα 1λεπτο στο μικροκυμάτων).Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο,την ζάχαρη,το αλάτι το ξύδι και ζυμωνουμε.Δεν ζυμωνουμε πολλη ώρα,μόνο να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη που κολλάει στα χέρια.Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.Με την βοήθεια λιγου αλευριου στο τραπέζι μας και πάνω στην ζύμη,ανοίγουμε ενα φύλλο τετράγωνο.Με ενα πινέλο,το αλειφουμε όλο με βούτυρο .Το διπλωνουμε στη μέση και ξανά αλοιφουμε.Ξαναδιπλωνουμε και αλοιφουμε 6 φορές σύνολο.Το ίδιο κάνουμε και στην υπόλοιπη ζύμη.Αλευρωνουμε τα πακετάκια ζύμης που φτιάξαμε και τα βάζουμε σε μια σακούλα και στο ψυγείο για 2 ωρες.Παιρνουμε ξανά ενα φύλλο ζύμης,το ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.Βάζουμε στην μεγάλη άκρη του τριγώνου ότι θέλουμε(εγώ έβαλα Μερέντα) και τυλίγουμε.Αφήνουμε να τριπλασιαστουν τα κρουασάν μας.τα αλοιφουμε με αβγό και ψήνουμε στους170 βαθμούς για 40 λεπτά στον αερα.Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου