XRUSA XERAKIA

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΑΦΡΑΤΑ











Αφράτα κρουασάν,με αλευρι ντινκελ(βάζετε ολικής άλεσης,ζεις,λευκό για τσουρέκια,ότι θέλετε).

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ,ΝΤΙΝΓΚΕΛ,ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ Η ΑΛΕΎΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ!

ΥΛΙΚΑ

500γρ αλευρι
50 βούτυρο αγνό
25γρ μαγια φρέσκια η ενα φακελάκι ξηρή
300γρ γάλα φρέσκο
1κ.γλ.αλάτι
5κ.σ.ζάχαρη
1κ.γλ.ξύδι

150γρ βουτηρο για το αλειμα
λιγο εξτρα αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
1αβγο για επαλειψη


Πως φτιάχνουμε την ζύμη


Λιώνουμε την μαγια στο χλιαρό γάλα.Έχουμε το βουτηρο σε θερμοκρασία δωματίου(εγώ το έβαλα 1λεπτο στο μικροκυμάτων).Προσθέτουμε το μαλακόβ βούτυρο,την ζάχαρη,το αλάτι το ξύδι και Ζυμωνουμε.Δεν ζυμωνουμε πολλη ώρα,μόνο να πραγματοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη που κολλάει στα χέρια.Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.Με την βοήθεια λιγου αλευριου στο τραπέζι μας και πάνω στην ζύμη,ανοίγουμε ενα φύλλο τετράγωνο.Με ενα πινέλο,το αλειφουμε όλο με βούτυρο .Τοδ διπλωνουμε στη μέση και ξανά αλοιφουμε.Ξαναδιπλωνουμε και αλοιφουμε 6 φορές σύνολο.Το ίδιο κάνουμε και στην υπόλοιπη ζύμη.Αλευρωνουμε τα πακετάκια ζύμης που φτιάξαμε και τα βάζουμε σε μια σακούλα και στο ψυγείο για 2 ωρες.Παιρνουμε ξανά ενα φύλλο ζύμης,το ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.Βάζουμε στην μεγάλη άκρη του τριγώνου ότι θέλουμε(εγώ έβαλα Μερέντα) και τυλίγουμε.Αφήνουμε να τριπλασιαστουν τα κρουασάν μας.τα αλοιφουμε με αβγό και ψήνουμε στους170 βαθμούς για 40 λεπτά στον αερα.Καλή επιτυχία!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...