ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΑΦΡΑΤΑ












    Αφράτα κρουασάν,με αλευρι ντινκελ(βάζετε ολικής άλεσης,ζεας,λευκό για τσουρέκια,ότι θέλετε).

    ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ,ΝΤΙΝΓΚΕΛ,ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ Η ΑΛΕΎΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ!



    ΥΛΙΚΑ

    500γρ αλευρι 
     150 βούτυρο αγνό
    25γρ μαγια φρέσκια η ενα φακελάκι ξηρή
    300γρ γάλα φρέσκο
    1κ.γλ.αλάτι
    5κ.σ.ζάχαρη
    1κ.γλ.ξύδι50γρ βουτηρο για το αλειμα
    λιγο εξτρα αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
    1αβγο για επαλειψη


    Πως φτιάχνουμε την ζύμη


    Λιώνουμε την μαγια στο χλιαρό γάλα.Έχουμε το βουτηρο σε θερμοκρασία δωματίου(εγώ το έβαλα 1λεπτο στο μικροκυμάτων).Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο,την ζάχαρη,το αλάτι το ξύδι και ζυμωνουμε.Δεν ζυμωνουμε πολλη ώρα,μόνο να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη που κολλάει στα χέρια.Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.Με την βοήθεια λιγου αλευριου στο τραπέζι μας και πάνω στην ζύμη,ανοίγουμε ενα φύλλο τετράγωνο.Με ενα πινέλο,το αλειφουμε όλο με βούτυρο .Το διπλωνουμε στη μέση και ξανά αλοιφουμε.Ξαναδιπλωνουμε και αλοιφουμε 6 φορές σύνολο.Το ίδιο κάνουμε και στην υπόλοιπη ζύμη.Αλευρωνουμε τα πακετάκια ζύμης που φτιάξαμε και τα βάζουμε σε μια σακούλα και στο ψυγείο για 2 ωρες.Παιρνουμε ξανά ενα φύλλο ζύμης,το ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.Βάζουμε στην μεγάλη άκρη του τριγώνου ότι θέλουμε(εγώ έβαλα Μερέντα) και τυλίγουμε.Αφήνουμε να τριπλασιαστουν τα κρουασάν μας.τα αλοιφουμε με αβγό και ψήνουμε στους170 βαθμούς για 40 λεπτά στον αερα.Καλή επιτυχία!








    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις