ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ!!!
ΥΛΙΚΑ
500γρ σπανάκι
1 φλυτζανα ρύζι Καρολίνα
1κρεμυδι ξερό
1φλυτζανα ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό απο ενα λεμόνι
1/2ματσάκι άνηθο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανακι.Το ζεματαμε σε βραστό νερό για 3 λεπτά.Το στραγγιζουμε.Τρίβουμε το κρεμυδι στον ρεντε και το αχνιζουμε με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το ζεματισμενο σπανάκι,το αλάτι το πιπέρι και το αφήνουμε να αχνιστει κι αυτό για 5 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε το ρύζι ,το βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό από λεμόνι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.Αφήνουμε το φαγητό να πιει το νερακι του και να μεινει με λίγα υγρά .Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου