Πέστροφες ψητές





4 άτομα
  1. Πέστροφες ψητές

    Γρήγορες και πεντανόστιμες!
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Μην βάλετε καθόλου νερό στο ταψί σας και μη τις φορτώσετε με πολύ ελαιόλαδο βγάζουν αρκετά υγρά από μόνες τους
  2. ΥΛΙΚΑ
  3.   4 Πέστροφες (μια ανά άτομο)
  4. 1/2-1 κούπα μαϊδανό ψιλοκομμένο
  5. 4 κ.γ.  βούτυρο ή μαργαρίνη
  6. Θυμάρι
  7. Αλάτι χοντρό ή κανονικό
  8. Πιπέρι
  9. 1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  10. Ελαιόλαδο
  11. Χαρτί ψησίματος για το ταψί σας

Βήματα

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πέστροφες μας.


  2. Παίρνουμε το χοντρό αλάτι και ραντίζουμε τις κοιλιές των ψαριών μας, μετά βάζουμε πιπέρι και θυμάρι κατά βούληση.


  3. Προσθέτουμε από 1 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη μέσα στη κοιλιά της κάθε πέστροφας και τέλος βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊδανό και από μια φέτα λεμόνι.


  4. Ντύνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί για να μη κολλήσουν τα ψάρια μας. Ραντίζουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πέστροφες μας.


  5. Αλατοπιπερώνουμε πάλι από έξω και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μαϊδανό.


  6. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και τις ψήνουμε περίπου 20-30λεπτά ανάλογα το φούρνο. Στα 10-12 λεπτά καλό είναι να τις αναποδογυρίσετε.
  7. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις