Πέστροφες ψητές
Πέστροφες ψητές
Γρήγορες και πεντανόστιμες!Λίγα μυστικά ακόμαΜην βάλετε καθόλου νερό στο ταψί σας και μη τις φορτώσετε με πολύ ελαιόλαδο βγάζουν αρκετά υγρά από μόνες τους- ΥΛΙΚΑ
- 4 Πέστροφες (μια ανά άτομο)
- 1/2-1 κούπα μαϊδανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- Θυμάρι
- Αλάτι χοντρό ή κανονικό
- Πιπέρι
- 1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Χαρτί ψησίματος για το ταψί σας
Βήματα
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πέστροφες μας.
- Παίρνουμε το χοντρό αλάτι και ραντίζουμε τις κοιλιές των ψαριών μας, μετά βάζουμε πιπέρι και θυμάρι κατά βούληση.
- Προσθέτουμε από 1 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη μέσα στη κοιλιά της κάθε πέστροφας και τέλος βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊδανό και από μια φέτα λεμόνι.
- Ντύνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί για να μη κολλήσουν τα ψάρια μας. Ραντίζουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πέστροφες μας.
- Αλατοπιπερώνουμε πάλι από έξω και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μαϊδανό.
- Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και τις ψήνουμε περίπου 20-30λεπτά ανάλογα το φούρνο. Στα 10-12 λεπτά καλό είναι να τις αναποδογυρίσετε.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου