ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ


Υλικά για 4 άτομα:
2 ψαρονέφρια (περίπου 700 γρ. το καθένα), κομμένα σε φαρδιες ροδελες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 330 ml μπίρα ξανθιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 6 μεγαλες πατατες κομμενες κυδωνατες

  • Πως το φτιαχνουμε

  • Τεμαχιζουμε το ψαρονεφρι ,το αλατοριγανοπιπερωνουμε,
  • αλοιφουμε με μουσταρδα και το βαζουμε στο φουρνο 5 λεπτα να παρει λιγο χρωμα.Προσθετουμε το τριμμενο κρεμμυδι.Αφηνουμε στο φουρνο λιγο να γυαλισει το κρεμμυδι και μετα ριχνουμε απο πανω την μπυρα.
  • Καθαριζουμε,πλενουμε και κοβουμε τις πατατες κυδωνατες.Τις αλατοριγανοπιπερωνουμε,ριχνουμε ενα ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλι,ελαιολαδο και ανακατευουμε.Ψηνουμε στους 220 βαθμους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις