ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Υλικά για 4 άτομα:
2 ψαρονέφρια (περίπου 700 γρ. το καθένα), κομμένα σε φαρδιες ροδελες
2 ψαρονέφρια (περίπου 700 γρ. το καθένα), κομμένα σε φαρδιες ροδελες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 330 ml μπίρα ξανθιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 μεγαλες πατατες κομμενες κυδωνατες
- Πως το φτιαχνουμε
- Τεμαχιζουμε το ψαρονεφρι ,το αλατοριγανοπιπερωνουμε,
- αλοιφουμε με μουσταρδα και το βαζουμε στο φουρνο 5 λεπτα να παρει λιγο χρωμα.Προσθετουμε το τριμμενο κρεμμυδι.Αφηνουμε στο φουρνο λιγο να γυαλισει το κρεμμυδι και μετα ριχνουμε απο πανω την μπυρα.
- Καθαριζουμε,πλενουμε και κοβουμε τις πατατες κυδωνατες.Τις αλατοριγανοπιπερωνουμε,ριχνουμε ενα ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλι,ελαιολαδο και ανακατευουμε.Ψηνουμε στους 220 βαθμους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου