ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ!






3 ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ( μεγάλη οικογένεια!)





ΟΣΟΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ, ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ!
ΥΛΙΚΑ
1μεγαλο κρεμυδι στο ρεντε
1 μεγαλο λαχανο
300γρ ρυζι καρολινα
1ματσακι μαιδανο 1ματσακι ανηθο
1 λεμονι για την γεμιση
500γρ κιμα μοσχαρισιο
αλατι
πιπερι
1 φλ.ελαιολαδο για την γεμιση
1φλ.ελαιολαδο για το βρασιμο
1κ.σ.βουτηρο μινερβινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνιζουμε το κρεμυδι,το αφηνουμε να κρυωσει και στην συνεχεια βαζουμε κιμα,ρυζι,ψιλοκομενο μαιδανο,ανηθο,αλατι πιπερι,χυμο απο ενα λεμονι και τα ζυμωνουμε.Ζεματαμε το λαχανο,αφηνουμε να κρυωσουν τα φυλλα και μετα κοβουμε σε μακροστενα κομματια το λαχανο και τυλιγουμε.Βαζουμε κατω στην κατσαρολα τα υπολοιπα απο τα φυλλα,αραδιαζουμε τους λαχανοντολμαδες,ριχνουμε βραστο νερο να σκεπαζονται , το υπολοιπο λαδι,το βουτηρο,χυμο απο ενα λεμονι,αλατι και σκεπαζουμε τους ντολμαδες με ενα πιατο.Βραζουμε σε μετρια φωτια για 45 λεπτα η βγαζουμε και δοκιμαζουμε αν εβρασαν.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σημειωση
.Ενα μυστικο για να μην κουραζεστε να τυλιγετε και στο πλαι τους λαχανοντολμαδες....Οταν ο κιμας ειναι ωμος και οχι καβουρντισμενος,τυλιγω μονο με μια κινηση κανοντας ρολακι το φυλλο με την γεμιση σφιχτα...η γεμιση κολαει στο λαχανοφυλλο κι ετσι δεν ανοιγει να βγει απο το πλαι.....τα βαζω στην κατσαρολα κοντα κοντα και βγαινουν σαν δαχτυλακια!
29
2 σχόλια
1 κοινοποίηση
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις