ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ



6 Ιουνίου 2020
 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Κορμός με παντεσπάνι, μέσα κρέμα ζαχαροπλαστικής+ σαντιγί, έξω:αφράτη σαντιγί
Υλικά
6 αυγά
200 γρ αλεύρι
2 κτ σούπας κακάο 75%
2 κτσ μπεικιν παουντερ
140 γρ ζάχαρη στεβια
2 βανιλίνες
80 μλ γάλα
80μλ Ηλιέλαιο
ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
Λίγη άπο την σαντιγί
Επικαληψη
Σιρόπι από γλυκο του κουταλιού αραιωμένο με λίγο νερό
Σαντιγί 400γρ σε σκόνη
400ml γαλα κρύο
Οι κρέμα ζαχαροπλαστικής και η σαντιγί είναι κρέμες σε φακελάκια, οδηγίες είναι γραμμένες επάνω.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ
Χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ
Προσθέτουμε το λαδι , το γαλα, τη στέβια, το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο,τις βανίλιες.
Σε ένα ταψί του φούρνου, απλώνουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τη ζύμη . Σε ζεστό φούρνο στους 170 βαθμους αέρα, ψήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε άλλη λαδόκολλα.Το τυλιγουμε να πάρει σχημα( με τα 2 χαρτιά μαζί). Το αφηνουμε 10 λεπτά τα κρυώσει. Το ανοίγουμε,βγάζουμε το επάνω χαρτί, ραντίζουμε με το σιρόπι,απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης,να πάει σε όλο το παντεσπάνι.Τυλιγουμε το κορμό, και το σφίγγουμε με το κάτω χαρτί . Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.Βγαζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε το χαρτί και καλύπτουμε με σαντιγί.Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να δέσει το γλυκο.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις