ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Τι θα χρειαστείτε
Μύδια, ένα πακέτο καθαρισμένα και κατεψυγμένα, συνήθως είναι σε συσκευασίες τού μισού ή τού ενός κιλού. Υπολογίστε ότι το μισό κιλό, (εάν σερβίρετε τα μύδια ως ορεκτικό), μπορεί να καλύψει 4 – 6 άτομα
Μισό φλιτζάνι τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ρίγανη αρκετή
Πιπέρι
Πράσινη καυτερή πιπεριά, η ποσότητα εξαρτάται από τις αντοχές σας στα καυτερά
Μουστάρδα, το λιγότερο ένα κουτάλι της σούπας
Σκόρδο, δύο σκελίδες( προαιρετικα)
Άσπρο κρασί ή ούζο για το σβήσιμο
Λίγο μαϊντανό
Φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, κατά προτίμηση με πιπεράτη γεύση
ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΙ

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε στο σαγανάκι το ελαιόλαδο και μαζί σοτάρετε σχεδόν όλα τα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, καυτερή πιπεριά, μουστάρδα. Τα αφήνετε λίγα λεπτά γιατί διαφορετικά θα μυρίσει το σκόρδο και όλο το πιάτο θα πάρει μία γεύση από τηγάνι.
Αμέσως μετά ρίχνετε τα μύδια – είναι προτιμότερο να είναι σε κανονική θερμοκρασία, αλλά ακόμη και εάν είναι παγωμένα από τήν κατάψυξη μην φοβάστε, δεν θα αλλοιωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ανακατεύετε τα μύδια με όλα τα υπόλοιπα υλικά και δεν τα αφήνετε παραπάνω από 2 με 3 λεπτά γιατί τα μύδια θα χάσουν την τρυφεράδα τους και θα σκληρύνουν.
Τα σβήνετε με άσπρο κρασί, μερικοί χρησιμοποιούν ούζο, αλλά αυτό θα δώσει μία πιο σκληρή και έντονη γεύση στο πιάτο.
Ανακατεύετε και πάλι και χαμηλώνετε την φωτιά στο 1/3 της δύναμης της(των βαθμών) και αφήνετε λίγα λεπτά ακόμη να ρουφήξει και να δέσει το ζουμί, περίπου μέχρι να φαίνεται το μισό σώμα από τα μύδια.
Εάν η κουζίνα σας είναι ηλεκτρική κλείνετε το μάτι και όσο ακόμη κρατά η θερμοκρασία, ρίχνετε από πάνω την φέτα και λίγο μαϊντανό. Δεν αφήνετε την φέτα να λιώσει εντελώς και πριν το τραβήξετε από την φωτιά μπορείτε να ρίξετε 5 -6 σταγόνες λεμόνι. Το μυστικό είναι να σερβίρετε αμέσως όσο το σαγανάκι είναι ακόμη ζεστό…
πολύ καλή συνταγη απο το posna.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις