RED VELVET CAKE CUPS

RED VELVET CAKE CUPS

Συνταγή:
Red Velvet Cupcakes
Προσαρμοσμένη από το The Hummingbird Bakery
Μερίδες: 24 τμχ Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά
Για τα cupcakes
120γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ.ζάχαρη
20γρ.κακάο
2 μεγάλα αυγά βιολογικά
28γρ.κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κάψουλες βανιλίνη
240γρ.ξινόγαλα
300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
½ κ.γ.αλάτι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
3 κ.γ. λευκό ξύδι
24 χάρτινες θήκες για cupcakes
Για τo frosting
300γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
80γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
130γρ. τυρί κρέμα -κρύο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Με μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει . Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο και κρεμώδες.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το κακάο, τις βανίλιες και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε μια πηχτή πάστα. Προσθέτουμε την πάστα στο μείγμα του βουτύρου, και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί ομοιόμορφα το χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σε 2 δόσεις το ξινόγαλα και το αλεύρι με το αλάτι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε τη σόδα με το ξύδι, (θα αφρίσει) και τη ρίχνουμε μέσα στη ζύμη μας.
Ανακατεύουμε καλά, χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Μοιράζουμε με κουτάλι τη ζύμη στις θήκες μιας φόρμας για cupcakes, γεμίζοντας τες μέχρι τη μέση(περίπου). Χτυπάμε 1-2 φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο και τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε μίξερ (με το εξάρτημα σύρμα) χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού σε μία δόση και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο και αφράτο γλάσο. Δεν παραχτυπάμε, γιατί υπάρχει κύνδυνος να κόψει το μείγμα.
Μόλις τα cupcakes είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα γαρνίρουμε με γλάσο πάνω σε κάθε cupcake(1 κουταλιά σούπας είναι αρκετή για κάθε κέικ). Εναλλακτικά [Αλειψα με χρωμα ζαχαροπλαστικης,το εσωτερικο της σακουλας,και βγηκε υπεροχο χρωμα με ριγες κοκκινες γαρνίρουμε χρησιμοποιώντας ένα κορνέ. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κέικ για χρώμα.
Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα!!!
Όλες οι αντιδράσεις:
Βικτωρία Νακα, Maria Romanou και 38 ακόμη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις