ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ

Πατατοσαλάτα νηστίσιμη
Τι θα χρειαστείτε
3 μέτριες πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4-5 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
1-2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαλμυρισμένη
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1-2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν έχετε)
3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο (αν δεν το νηστεύετε)
1,5 -2 κ.γλ. ταχίνι
1,5-2 κ.γλ. μουστάρδα
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα. Αφού κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάσουμε αφαιρούμε τη φλούδα με ένα μαχαίρι. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες ή κυβάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάπαρη και τη λιαστή ντομάτα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ταχίνι και τη μουστάρδα. Το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αγκαλιάσει την πατατοσαλάτα μας. Ιδανικά, αφήνουμε τα υλικά να ανταλλάξουν γεύσεις και αρώματα για κάποια ώρα εντός ή εκτός ψυγείου. Καλή όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΗ
Greek cooking bu Katerina.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις