ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλο βερικοκα χωρις τα κουκουτσια
500γρ ζαχαρη[αν θελετε μπορειτε να δοκιμασετε και να προσθεσετε οσο σας αρεσει]
2 βανιλιες[αν τα βερικοκα σας δεν εχουν αρωμα]
τον χυμο απο 1 λεμονι
τον χυμο απο 1 λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τα βερικοκα πολυ καλα.Αφαιρουμε τα κουκουτσια.Βαζουμε τα βερικοκα στην κατσαρολα ,προσθετουμε και αυτα που εχουμε πολτοποιησει [το 1/3 ]στο μπλεντερκαι απο πανω ριχνουμε την ζαχαρη.Τα αφηνουμε για 3 ωρες να βγαλουν τους χυμους τους.Βραζουμε τα βερικοκα σε δυνατη φωτια για 20 λεπτα και προσεχουμε να μην μας κολησει η μαρμελαδα.Ανακατευω με το συρμα για να λυωσουν και τα ολοκληρα κομματια.Την επομενη μερα,προσθετουμε το χυμο λεμονιου και βραζουμε για αλλα 8 λεπτα,προσεχοντας μην κολλησει.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου