XRUSA XERAKIA

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

ΛΙΚΕΡ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ

ΛΙΚΕΡ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ!ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φλουδες απο βερικοκα[αυτες που καθαρισαμε για να κανουμε το γλυκο βερικοκο]η τεμαχισμενα κομματια βερικοκου που δεν ξερετε τι να τα κανετε
Την φλουδα απο ενα ακερωτο πορτοκαλι
500γρ ζαχαρη
1ποτηρι νερο
1000γρ τσιπουρο χωρις γλυκανισο
1φλυτζανακι λικερ πορτοκαλι [προαιρετικα]
1φλυτζανακι κονιακ για εξτρα αρωμα
Βραζουμε τις φλουδες με την ζαχαρη και το νερο μεχρι να βρασουν καλα.Παιρνουμε τον πολτο που εχουμε στην κατσαρολα και τον στραγγιζουμε βαζοντας ενα χωνι στο μπουκαλι και ενα στραγγιστηρι[δες φωτογραφιες].Αφηνουμε να στραγγισει ολος ο χυμος,να κρυωσει και μετα προσθετουμε το τσιπουρο.Το αφηνουμε ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ, με μεμβρανη,στο ψυγειο 1 εβδομαδα να ζυμωθει ο χυμος με το τσιπουρο και ειναι ετοιμο.Αν θελουμε πιο διαφανη οψη το στραγγιζουμε με ενα τουλι ξανα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ 1 κιλο κρεας μοσχαρι ποντικι κομμενο σε μικρα κομματακια 1 κουπα λαδι 1 μεγαλο κρεμυδι ψιλοκομμενο αλατι πιπερι 5...