XRUSA XERAKIA

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

ΚΕΡΑΣΙ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ ΓΛΥΚΟ

















ΚΕΡΑΣΙ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πετροκερασα ζυγισμενα χωρις τα κουκουτσια
1200 γρ ζαχαρη
+200γρ ζαχαρη για περισσοτερο σιροπι
+ 1 νεροποτηρο νερο για εξτρα σιροπι[κερασαδα]
1ποτηρι νερο
1κουταλια του γλυκου ξυνο
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα τα κερασια,βγαζουμε τα κουκουτσια,βαζουμε τα κερασια και απο πανω την ζαχαρη.Τα αφηνουμε στο ψυγειο τουλαχιστον 4 ωρες.Τα βαζουμε να βρασουν,τα ξαφριζουμε συνεχεια,μεχρι το σιροπι να βγαζει μεγαλες φουσκαλες.Δοκιμαζουμε αν εδεσε το γλυκο,προσθετουμε το ξυνο και την βανιλια[αν θελουμε].Αδειαζουμε σε απο στειρωμενα βαζα,τα σφραγιζουμε με τα καπακια ,τα γυρναμε αναποδα να κλεισουν καλα και αποθηκευουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σημειωση
Δεν θελουν βρασιμο πολλη ωρα και σιγανη φωτια!Δυνατη φωτια και οταν ξαφρισουμε και φουσκωσει πολυ το γλυκο στην κατσαρολα,βγαλει μεγαλες φουσκαλες το σιροπι το σβηνουμε.Το αφηνουμε να τραβηξει το σιροπι μια νυχτα και και γινει φουσκωτο το κερασι....Αν το παραψησετε γινεται ζαρωμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...