ΤΡΑΧΑΝΑΣ
ΤΡΑΧΑΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1φλυτζ.του τσαγιου τραχανα[οποιον σας αρεσει]
1κουταλια της σουπας μαργαρινη η αγνο βουτυρο
750γρ νερο
αλατι
γαλα η τυρι προαιρετικα
Πως τον φτιαχνουμε
Βαζουμε το νερακι μαζι με τον τραχανα και το αλατι να βρασει.Πρεπει να ειναι κρυο το νερο οταν ριχνουμε τον τραχανα,γιατι αλλοιως θα μας σβολιασει.Μαγειρευουμε στην αρχη σε δυνατη φωτια και μετα την χαμηλωνουμε σε μετρια.Ανακατευουμε συνεχεια να μην μας κολλησει.Οταν δουμε πως αρχισει να χυλωνει και να εχει λιγα υγρα ,βαζουμε το βουτυρο και το κατεβαζουμε απο την φωτια.Προσθετουμε τυρακι τριμμενο,γαλα η οτι αλλο μας αρεσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου