ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Υλικά
2 φλ. αλεύρι
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ.ελαιολαδο
1 1/2 φλ. γάλα της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα σόγιας)
1 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. λιναρόσπορος+3 κ.σ. νερό
1 κ.γ.πολτο ελιας
1/2 κ.γλ.κολιανρο σκονη
1 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
12 ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο[εγω δεν εβαλα].
μαύρο κ άσπρο σουσάμι, παπαρουνόσπορος
1 1/2 φλ. γάλα της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα σόγιας)
1 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. λιναρόσπορος+3 κ.σ. νερό
1 κ.γ.πολτο ελιας
1/2 κ.γλ.κολιανρο σκονη
1 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
12 ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο[εγω δεν εβαλα].
μαύρο κ άσπρο σουσάμι, παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό. Αφήνω στην άκρη. Μετά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το λάδι, το νερό με το λιναρόσπορο, το γάλα και τον πολτό ελιάς. Ανακατεύω με ένα σύρμα. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι που το έχω αναμείξει με το baking powder. Κατόπιν προσθέτω τις ελιές, τον δυόσμο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το πιπέρι κ το μείγμα των αρωματικών. Έβαλα ελάχιστο αλάτι λόγω ελιών. Μοιράζω σε θήκες για κεκακια, πασπαλίζω με τα σουσάμια κ τον παπαρουνόσπορο κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 35 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν κ τα ξεφορμάρω. Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγη ειναι βασισμενη σε...
http://theveggiesisters.gr/mafins-me-elies/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου