ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ










ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1κιλο αλευρι
1 φακελακι μπεικυν παουντερ
6 αβγα
2 βανιλιες 
1,5 φλυτζανα [κουπα του Νεσκαφε] ζαχαρη
375γρ φυτινη[η βιταμ]
1φλυτζανι χλιαρο γαλα

1ΑΒΓΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΑ

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ


Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τη φυτίνη.Βάζουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπωλ και κάνουμε μια τρύπα στη μέση, όπου ρίχνουμε το μείγμα μας.Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες.Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη και ομοιογενή ζύμη.Αν χρειαστει προσθετουμε αλευρι ,μεχρι που να εχουμε μια αφρατη ζυμη που να πλαθεται.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 [ στον αερα] βαθμούς. Πλάθουμε τα κουλουράκια  και αλείφουμε με το αυγό.Βγηκαν 95 κοματια.Βασισμενη στην συνταγη Κουλουράκια παραδοσιακά σμυρνέικα συνταγή από Ginger - Cookpad με δικες μου  αλλαγες.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις