ΨΩΜΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

ΨΩΜΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ!


ΥΛΙΚΑ

1 κιλο αλευρι[μπορειτε να κανετε συνδιασμους,οπως ολικης+σκληρο +για ολες τις χρησεις]
5 κουταλιες ελαιολαδο
1 κ.γλ.ζαχαρη
2 κ.γ.αλατι
2 σακουλακια ξηρη μαγια
700γρ χλιαρο νερο

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Βαζουμε το χλιαρο νερο σε ενα μεγαλο ταπερ,ριχνουμε την μαγια,το ελαιολαδο,τη ζαχαρη,το αλατι και λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να τελειωσει ολο το αλευρι.Σκεπαζουμε το ταπερ και το βαζουμε στο ψγειο για 12 ωρες.Μετα 12 ωρες βγαζουμε τη ζυμη,ριχνουμε λιγο αλευρι στον παγκο και την διπλωνουμε αρκετες φορες.Αναβουμε τον φουρνο στους 230 βαθμους,βαζουμε μεσα την αδεια γαστρα,σκεπασμενη με το καπακι της να καψει.Κοβουμε την ζυμη μας σε 2 η 3 τεμαχια και τα διπλωνουμε κι αυτα για να κανει σχισμες ητο ψωμακι μας.Βγαζουμε προσεκτικα την γαστρα ,μη καουμε,και βαζουμε τα ψωμακια μεσα απο την αναποδη μερια ,απο κει που ειναι διπλωμενο.Σκεπαζουμε την γαστρα και ψηνουμε για 30 λεπτα.Ανοιγουμε την γαστρα και ψηνουμε αλλα 15 λεπτα.Τα ψωμακια μας ειναι ετοιμα!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Η συνταγη ειναι της Μυρτως Αγγελου,την ευχαριστω πολυ!









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις