Κέικ νηστίσιμο με σιμιγδάλι
Κέικ νηστίσιμο με σιμιγδάλι
Συστατικά
- 3/4 φλ. σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο),
- 2 καλά γεμάτες κουταλιές φυτικό βούτυρο,
- 1 φλ. ζάχαρη,
- 1 1/4 φλ. χυμό πορτοκάλι,
- ½ φλ. καρότο τριμμένο,
- 1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα,
- 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Self-Raising),
- 2 ½ φλ. σιμιγδάλι,
- 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
- ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα,
- λίγο κονιάκ,
- λίγο αλάτι,
- ½ φλ. σταφιδάκια.
- ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
- Βήμα 1Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
- Βήμα 2Στον κάδο του μίξερ βάζετε το λάδι, το φυτικό βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν τα υλικά και να φουσκώσουν. Διαλύετε τη μαγειρική σόδα στο χυμό. Προσθέτετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κονιάκ και το χυμό με τη μαγειρική σόδα. Σταματάτε το μίξερ και βάζετε τα καρύδια, το αλάτι, τα σταφιδάκια, το καρότο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε τα υλικά με μία σπάτουλα για να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μίγμα.
- Βήμα 3Βάζετε το κέικ στη φόρμα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη ή το περιχύνετε με σιρόπι το οποίο φτιάχνετε με 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό και λίγο λεμόνι.
- Η συνταγη ειναι απο τις xrysessyntages!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου