ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
400γρ φρουκτοζη
3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημενα,εγω ετσι τα εβαλα στη μεση και πανω κατω ζυμη]
3μηλα πολτοποιημενα
2φακελακια ξηρη μαγια
2 βανιλιες
200γρ χυμο μηλου
κανελα
χυμο απο ενα λεμονι
λιγο σιμιγδαλι για τον πατο του ταψιου
χυμο απο ενα λεμονι
λιγο σιμιγδαλι για τον πατο του ταψιου
ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Κοβουμε 3μηλα σε ροδελες,τα πασπαλιζουμε με φρουκτοζη,κανελα και τα περιχυνουμε με λιγο χυμο απο λεμονι.Τα αφηνουμε στην ακρη.Βαζουμε σε ενα σκευος,τις μαγιες τις βανιλιες,το σιμιγδαλι,την φρουκτοζη και τα πολτοποιημενα μηλα.Προσθετουμε χυμο μηλου,[η νερακι αν δεν εχετε]για να εχουμε μια ζυμη οπως του κεικ.Ριχνουμε λιγο σιμιγδαλι στο ταψακι μας και στρωνουμε το μισο μειγμα.Στρωνουμε μια σειρα απο τις ροδελες[η πολτοποιημενα μηλα] και ριχνουμε απο πανω το υπολοιπο μειγμα.Στολιζουμε απο πανω με τις υπολοιπες ροδελες[προαιρετικα]
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1 ωρα.Καλη επιτυχια!
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1 ωρα.Καλη επιτυχια!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου