XRUSA XERAKIA

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

Καλαμαράκια τηγανιτά!






Υλικα
1κιλο καλαμαρακια καθαρισμενα
καλαμποκελαιο
φρυγανια με αλευρι,μισο μισο για τηγανισμα
αλατι
λεμονι
Εκτελεση
Πλενουμε τα καλαμαρια και τα αφηνουμε να στραγγιξουν απο τα υγρα τους για 1 ωρα τουλαχιστον.Βαζουμε σε μια ναυλον σακουλα τροφιμων την φρυγανια με το αλευρι,και ριχνουμε μεσα τα καλαμαρια να αλευρωθουν.Κλεινουμε την σακουλα και την κουναμε περα δωθε να αλευρωθουν πολυ καλα!Βαζουμε στην φωτια το τηγανι με το λαδι να ζεσταθει.Χαμηλωνουμε την φωτια σε μετρια και ριχνουμε [αφου τιναξουμε το περιτο αλευρι]τα καλαμαρακια στο λαδι.Προσεχουμε πολυ να μην ειμαστε κοντα γιατι τα καλαμαρακια ειναι ζημιαρικα και καινε!Δεν θελουν πολυ τηγανισμα,2 λεπτα απτην μια πλευρα,2 λεπτα απτην αλλη!Σερβιρουμε με φρεσκο λεμονακι στο πιατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ Υλικά για 4 άτομα: 2 ψαρονέφρια (περίπου 700 γρ. το καθένα), κομμένα σε φαρδιες ροδελες 50 ml ελα...