ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΦΥΛΛΟ ΦΥΛΛΟ!
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,Η ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ, ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
croissant,cheese pie with
dough puff pastry Materials Yeast [I use: 250 ml glass] 1egg 2 cups of warm milk 1 tablespoon sugar 1 tbsp. salt 2 sachets of dry yeast 4.5 cups of flour or 1kg (please add with caution)
For overlay
1 egg yolk 1 κ.σ.milk Sesame 175 gr Soft Butter (half margarine, half pure butter) How do we make it?
Cooking time: In Preheated oven up and down at 190 ° for about 35/40 minutes. .. If you want, you can make this recipe with sweet (chocolate, jam, etc.) Simply do it with cheese and enjoy it! Open the leaves with as little flour as possible and do not reduce the butter content at all.
Put the warm milk, yeast 1 egg, sugar, 2 tablespoons of flour and stir. We let it warm to infuse our yeast [to make blossom] .Slowly add the flour and salt, ferment until the materials are homogenized and we have a dough tight. We cover and let it double. Flour a surface and put the infused dough in. We cut into 16 pieces, which we make balls. We take the forgery and open the leaf as much as a shallow dish.
Let's put it in a dish. We do the same for all 16 pieces. We put 8 leaves on a dish and the other 8 on another dish. We take the dish with the leaves and turn it over to a floured surface. with the hand to fly any air that exists between them. We open a large sheet, just by pressing with the forgery. We cut into 16 pieces, we say that we want to the big edge of the triangle and wrap as they hooked.
Υλικά
Ζυμη
1 αβγo
2 φλιτζάνια ζεστό[οχι καυτο] γάλα
1 κ.γλ.ζαχαρη
1 κ.γλ. αλατι
2 φακελακια ξηρη μαγια
1 κιλο αλευρι γ.ο.χ η,
4,5 φλιτζάνια αλεύρι η 1 κιλο (παρακαλώ προσθέστε το λιγο λιγο)
Πως το φτιαχνουμε
Βαζουμε το χλιαρο γαλα ,την μαγια το 1 αβγο,την ζαχαρη,2 κουταλιες αλευρι και ανακατευουμε .Αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει η μαγια μας[να βγαλει φουσκαλες].Προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το αλατι,ζυμωνουμε χεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα και να εχουμε μια ζυμη σφιχτη.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να διπλασιαστει.Αλευρωνουμε μια επιφανεια και βαζουμε εκει την φουσκωμενη ζυμη.Την κοβουμε σε 16 ισα κομματια,τα οποια τα φτιαχνουμε μπαλακια.Παιρνουμε τον πλαστη και ανοιγουμε φυλλο οσο ενα πιατο ρηχο.Το αλειβουμε με βουτηρο.Το βαζουμε σε ενα πιατο.Κανουμε το ιδιο πραγμα και για τα 16 κομματια.Βαζουμε 8 φυλλα σε ενα πιατο και τα αλλα 8 σε αλλο πιατο.Παιρνουμε το πιατο με τα φυλλα και το αναποδογυριζουμε σε αλευρωμενη επιφανεια.Τα παταμε με το χερι να φυγει ο τυχον αερας που υπαρχει αναμεσα.Τα ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο,απλα πιεζοντας με τον πλαστη.Το τεμαχιζουμε σε 16 κομματια,βαζουμε οτι θελουμε στην μεγαλη ακρη του τριγωνου και τυλιγουμε οπως τα κρουασαν[βλεπε φωτο].
Ζυμη
1 αβγo
2 φλιτζάνια ζεστό[οχι καυτο] γάλα
1 κ.γλ.ζαχαρη
1 κ.γλ. αλατι
2 φακελακια ξηρη μαγια
1 κιλο αλευρι γ.ο.χ η,
4,5 φλιτζάνια αλεύρι η 1 κιλο (παρακαλώ προσθέστε το λιγο λιγο)
Για αλοιμα των φυλλων
175 gr Μαλακό Βούτυρο ( μισή μαργαρίνη ,μιση αγνοΒούτυρο)
Για επικαλυψη
1 κρόκος αυγού
1 κ.σουπ.γάλα
Σουσαμι
1 κρόκος αυγού
1 κ.σουπ.γάλα
Σουσαμι
Βαζουμε το χλιαρο γαλα ,την μαγια το 1 αβγο,την ζαχαρη,2 κουταλιες αλευρι και ανακατευουμε .Αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει η μαγια μας[να βγαλει φουσκαλες].Προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το αλατι,ζυμωνουμε χεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα και να εχουμε μια ζυμη σφιχτη.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να διπλασιαστει.Αλευρωνουμε μια επιφανεια και βαζουμε εκει την φουσκωμενη ζυμη.Την κοβουμε σε 16 ισα κομματια,τα οποια τα φτιαχνουμε μπαλακια.Παιρνουμε τον πλαστη και ανοιγουμε φυλλο οσο ενα πιατο ρηχο.Το αλειβουμε με βουτηρο.Το βαζουμε σε ενα πιατο.Κανουμε το ιδιο πραγμα και για τα 16 κομματια.Βαζουμε 8 φυλλα σε ενα πιατο και τα αλλα 8 σε αλλο πιατο.Παιρνουμε το πιατο με τα φυλλα και το αναποδογυριζουμε σε αλευρωμενη επιφανεια.Τα παταμε με το χερι να φυγει ο τυχον αερας που υπαρχει αναμεσα.Τα ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο,απλα πιεζοντας με τον πλαστη.Το τεμαχιζουμε σε 16 κομματια,βαζουμε οτι θελουμε στην μεγαλη ακρη του τριγωνου και τυλιγουμε οπως τα κρουασαν[βλεπε φωτο].
croissant,cheese pie with
dough puff pastry Materials Yeast [I use: 250 ml glass] 1egg 2 cups of warm milk 1 tablespoon sugar 1 tbsp. salt 2 sachets of dry yeast 4.5 cups of flour or 1kg (please add with caution)
For overlay
1 egg yolk 1 κ.σ.milk Sesame 175 gr Soft Butter (half margarine, half pure butter) How do we make it?
Cooking time: In Preheated oven up and down at 190 ° for about 35/40 minutes. .. If you want, you can make this recipe with sweet (chocolate, jam, etc.) Simply do it with cheese and enjoy it! Open the leaves with as little flour as possible and do not reduce the butter content at all.
Put the warm milk, yeast 1 egg, sugar, 2 tablespoons of flour and stir. We let it warm to infuse our yeast [to make blossom] .Slowly add the flour and salt, ferment until the materials are homogenized and we have a dough tight. We cover and let it double. Flour a surface and put the infused dough in. We cut into 16 pieces, which we make balls. We take the forgery and open the leaf as much as a shallow dish.
Let's put it in a dish. We do the same for all 16 pieces. We put 8 leaves on a dish and the other 8 on another dish. We take the dish with the leaves and turn it over to a floured surface. with the hand to fly any air that exists between them. We open a large sheet, just by pressing with the forgery. We cut into 16 pieces, we say that we want to the big edge of the triangle and wrap as they hooked.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου