ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ




ΥΛΙΚΑ
1 μικρή συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
[η 500γρ. αλευρι και 1 μπεικυν παουντερ]
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
4 κουταλιές του γλυκού ξύδι
3 βανίλιες
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια νερό ή χυμό πορτοκάλι
Για το γλάσο:
Α) 200 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
1 κτσ λάδι
Β) εάν δεν νηστεύετε 200 γρ κουβερτούρα + 200 γρ κρέμα γάλακτος
η αν δεν εχετε κουβερτουρα χτυπηστε ολα μαζι τα υλικα Γ]
Γ) (1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κακάο σε σκόνη
½ κουταλάκι άρωμα βανίλιας
2-3 κουταλιές βραστό νερό.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα για 5' να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Εναλλακτικά σε ένα μεγάλο μπολ και με το μιξεράκι χειρός. Στο τέλος θα έχετε έναν ρευστό χυλό.Σε καλά λαδωμένη (αν νηστεύετε) ή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με έλασμα 24 εκατοστών ή πυρέξ, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε για 35'-45' στον αέρα. Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από το σημείο που η οδοντογλυφίδα θα βγαίνει στεγνή. Εγώ έψησα για 45' ακριβώς
Αφού βγάλουμε το κεικ από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το γλάσο. Εάν νηστεύετε ή έχετε δυσανεξία στο γάλα, ζεσταίνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα σε κομματάκια με 1 κτσ λάδι μέχρι να λιώσει. Εάν όχι φτιάχνετε μια υπέροχη Σως Γκανάς ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και πριν βράσει ρίχνεται τα κομματάκια κουβερτούρας, αποσύρετε από την φωτιά και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Και στις δυο περιπτώσεις περιχύνετε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας όσο είναι ζεστό. Μπορείτε εναλλακτικά να κόψετε στην μέση το σοκολατοκέικ, να γεμίσετε με ένα μέρος του γλάσου εσωτερικά και να σκεπάσετε με το υπόλοιπο κομμάτι κέικ. Με το υπόλοιπο γλάσο, καλύπτετε την εξωτερική επιφάνεια του γλυκού.

Βασικη Συνταγη απο cookpad!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις