ΚΥΔΩΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
6 κυδώνια
3 και 1/2 του τσαγιού νερό
χυμό από 1 πορτοκαλι και τη φλούδα του
1 ποτηρι κόκκινο γλυκο κρασι
2 ξυλάκια κανέλα
λίγα γαρυφαλλάκια
λίγα σποράκια από το κυδώνι
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια.
Τα κόβουμε στη μέση και τα καθαρίζουμε εσωτερικά.
Τα βάζουμε στη σειρά σε κατσαρολα ,τα περιχύνουνε με τη ζαχαρη το νερό, το χυμό πορτοκαλι,το κρασί .Προσθέτουμε, τα γαρυφαλα, τα ξυλάκια κανελας .Τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Τα αραδιάζουμε απαλά σε ένα ταψάκι και περιχύνουνε με το σιρόπι της κατσαρολας. Φουρνίζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.Τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου