ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Τας κεμπαπ και γιουβέτσι με μοσχάρι ποντίκι στη γάστρα!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο κρεας μοσχαρι ποντικι κομμενο σε μικρα κομματακια
1 κουπα λαδι
1 μεγαλο κρεμυδι ψιλοκομμενο
αλατι πιπερι
5 ντοματες ωριμες πολτοποιημενες
1 πρεζα αλεσμενο μπαχαρι[προαιρετικα]
500γρ. κριθαρακι μετριο η χονδρο
2 κουταλιες βουτηρο φιτικο[φυτινη η μινερβινη]


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ψιλοκοβουμε το κρεμυδι,το βαζουμε στην κατσαρολα με το λαδι και το κρεας να αχνιστουν μεχρι να πιει το κρεας ολα τα υγρα και αλλαξει χρωμα .
Προσθετουμε την ντοματα και 2 ποτηρια νερο και το αφηνουμε να βρασει οσο χρειαστει και να μεινει με την σαλτσα του.Αναβουμε τον φουρνο στους 220 βαθμους και βαζουμε στη γαστρα το κριθαρακι με το βουτηρο να σοταριστει λιγο...προσοχη μην την καψετε....Προσθετουμε το τας κεμπαπ ,καυτο νερο 4 ποτηρια,αλατι πιπερι και κλεινουμε την γαστρα να βρασει.Δοκιμαζουμε αν εχει βρασει και προσθετουμε αν χρειαστει ,αλατι η νερο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις