ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Προσθήκη λεζάντας |
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Υλικά:
Για τα καραμελωμένα μήλα
6 μήλα κομμένα σε φέτες
3 κ.σ μαργαρίνη(ελέγχουμε να είναι νηστίσιμη)
8 κ.σ ζάχαρη
Κανέλα & γαρύφαλλο σκόνη
3 κ.σ μαργαρίνη(ελέγχουμε να είναι νηστίσιμη)
8 κ.σ ζάχαρη
Κανέλα & γαρύφαλλο σκόνη
Για το κέικ
300ml σπορέλαιο
450γρποτήρι νερού ζάχαρη
200ml [1 ποτήρι νερού ]χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
350γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή σταφίδες(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τα μηλα σε λεπτες φετες .Βαζουμε αντικολητικο χαρτι στο ταψι.Στρωνουμε τα μηλα,τα πασπαλιζουμε με την ζαχαρη και την κανελα.Βαζουμε απο πανω το βουτηρο σε κομματακια και βαζουμε στους 160 βαθμους να ψηθουν τα μηλα.Οταν ψηθουν,[10 λεπτα περιπου],βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα που ετοιμασαμε σε ενα σκευος με τον χυμο,το λαδι,την ζαχαρη,το μπεικυν,το γαρυφαλο,το αλευρι,ενα μηλο ψιλοκομμενο.Βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα.Μαλλον ομως ειναι λιγος ο χρονος ψησιματος την αφησα 1ωρα και 15 λεπτα,μεχρι να μην κολαει η οδοντογλυφιδα που μπιγω στη μεση για να δω οτι ψηθηκε.Αναποδογυριστε την μηλοπιτα σε μια πιατελλα ,προσεκτικα μην γλυστρισουν τα μηλα και βγαζουμε την λαδοκολα ,αφου κρυωσει το γλυκο μας! και πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
300ml σπορέλαιο
450γρποτήρι νερού ζάχαρη
200ml [1 ποτήρι νερού ]χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
350γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή σταφίδες(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τα μηλα σε λεπτες φετες .Βαζουμε αντικολητικο χαρτι στο ταψι.Στρωνουμε τα μηλα,τα πασπαλιζουμε με την ζαχαρη και την κανελα.Βαζουμε απο πανω το βουτηρο σε κομματακια και βαζουμε στους 160 βαθμους να ψηθουν τα μηλα.Οταν ψηθουν,[10 λεπτα περιπου],βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα που ετοιμασαμε σε ενα σκευος με τον χυμο,το λαδι,την ζαχαρη,το μπεικυν,το γαρυφαλο,το αλευρι,ενα μηλο ψιλοκομμενο.Βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα.Μαλλον ομως ειναι λιγος ο χρονος ψησιματος την αφησα 1ωρα και 15 λεπτα,μεχρι να μην κολαει η οδοντογλυφιδα που μπιγω στη μεση για να δω οτι ψηθηκε.Αναποδογυριστε την μηλοπιτα σε μια πιατελλα ,προσεκτικα μην γλυστρισουν τα μηλα και βγαζουμε την λαδοκολα ,αφου κρυωσει το γλυκο μας! και πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου