ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΧΥΛΟΜΕΝΕΣ ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ,ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!ΕΓΩ ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΑΤΟΦΙΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ,Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΧΥΛΩΜΕΝΕΣ ΕΩΣ ΛΙΩΜΕΝΕΣ.....
Πατάτες γιαχνί
Υλικά
1½ κιλό πατάτες χοντροκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
500 γραμ. ώριμες ντομάτες στο μούλτι
2 δαφνόφυλλα
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και την πιπεριά.
Όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό, που να σκεπάζει το φαγητό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30΄- 40΄ περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις