ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
ΥΛΙΚΑ
2 1/4 φλυτζανιού αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 βιτάμ (250γρ.)
2/3 φλυτζανιού ζάχαρη
1/3 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ η λικερ
1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 βιτάμ (250γρ.)
2/3 φλυτζανιού ζάχαρη
1/3 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ η λικερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη (και τα δύο είδη).
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τα αυγά και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα με το βιτάμ ανακατεύοντας όμως με το κουτάλι, ίσα να ενωθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις σουρώσουμε από το κονιάκ.
Ανακατεύουμε ελαφρά και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε αραιά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, ίσα να ροδίσουν οι άκρες, για να παραμείνουν μαλακά.
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη (και τα δύο είδη).
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τα αυγά και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα με το βιτάμ ανακατεύοντας όμως με το κουτάλι, ίσα να ενωθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις σουρώσουμε από το κονιάκ.
Ανακατεύουμε ελαφρά και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε αραιά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, ίσα να ροδίσουν οι άκρες, για να παραμείνουν μαλακά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου