XRUSA XERAKIA

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ!ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΛΑΦΡΙΑ ΓΕΥΣΗ,ΥΓΕΙΙΝΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ!
ΥΛΙΚΑ
3,5 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα ελαιόλαδο
0,5 κούπα κονιάκ ή λικέρ
1,5 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. κανέλα και γαρύφαλλο
1 κουτ. γλ. κοφτό σόδα, την οποία διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες, κράνα) κομμένα σε μικρά κομμάτια και αλευρωμένα καλά
0,5 κούπα καρύδια και αμύγδαλα τριμμένα
30-40 γρ. κουβερτούρα σταγόνες
1 βανίλια
2 κουτ. σούπ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη λεκάνη του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, χτυπώντας συνεχώς.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε δύο μακρόστενες στρώνουμε καλά χαρτί ψησίματος (διαφορετικά κολλάει) και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170οC για 1 ώρα στον αέρα ή προσαρμόζουμε το χρόνο και τη θερμοκρασία ψησίματος ανάλογα με το πώς ψήνουμε τα υπόλοιπα κέικ ανάλογα στο φούρνο μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...