XRUSA XERAKIA

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ!ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ!
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
100γρ.αχνη ζαχαρη
200γρ.βουτηρο μαργαρινη
300γρ.αλευρι γ.ο.χ
1 αβγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχιζουμε το βουτυρο και το χτυπαμε μαζι με την αχνη,το αλευρι,το αβγο.Γινεται μια μαλακια ζυμη,την βαζουμε για λιγο σατο ψηγειο.Στρωνουμε στην ταρτιερα η σε ενα ταψακι τσερκι λαδοκολα στον πατο και στα πλαινα.Στρωνουμε την ζυμη στον πατο και 2 ποντους στα πλαινα,η ζυμη να εχει παχος 3-5 χιλιοστα.Την τρυπαμε με το πηρουνι.Στρωνουμε μεμμβρανηκαι την γεμιζουμε με ρυζι για να μην φουσκωσει η ζυμη.Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 45 λεπτα,αφαιρουμε την μεμβρανη με το ρυζι και ψηνουμε αλλα 15 λεπτα να χρυσαφισει η ζυμη.
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
350γρ γαλα
150γρ. κρεμα γαλακτος
1 βανιλια
40γρ.κορν φλαουρ
80γρ. ζαχαρη
ΥΛΙΚΑ ΣΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
500γρ φραουλες
50γρ. ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ
Βραζουμε μαζι γαλα,κρεμα γαλακτος και βανιλια.Κραταμε μιση φλυτζανα γαλα για να διαλυσουμε το κορν φλαουρ και το προσθετουμε μαζι με το γαλα να βρασουν.Αφου αρχισει να πυχτωνει η κρεμα το κατεβαζουμε απο τη φωτια.Εχουμε χτυπημενα τα αβγα και τα προσθετουμε με προσοχη στην κρεμα να μην καουν,ανακατευουμε συνεχεια..Την βαζουμε στο ψυγειο να πηξει σκεπασμενη με μια μεμβρανη ,για 4 ωρες να πηξει καλα και να κρυωσει.Αν ειναι πολυ πηχτη την χτυπαμε λιγο με το μιξερ.Την στρωνουμε στο κεικ της ταρτας ,περιχυνουμε με την σος φραουλας και μπηγουμε ορθιες τις φραουλες.Ριχνουμε οση σος περισεψε και ζαχαρη αχνη αν θελετε, πανω στις φραουλες.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΥΛΙΚΑ 1 μικρή συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [η 500γρ. αλευρι και 1 μπεικυν παουντερ] 2...