XRUSA XERAKIA

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΠΕΠΟΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΕΠΟΝΙ


ΥΛΙΚΑ

1000γρ το εσωτερικο της φλουδας παχους 1cm και πανω
1000γρ ζαχαρη
1/2 φλυτζανα γλυκοζη
4 λεμονια το χυμο τους η 1/2 μπουκαλι χυμο απο το μαρκετ
1κ.γλ. ξυνο
2 βανιλιες η 2 κλαδακια αμπαροριζα
παγακια 
1λιτρο παγωμενο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε 2 μικρα πεπονια αφου  κοψουμε το καθενα σε 4 τμχ.Κραταμε το φαγωσιμο για καταναλωση στο ψυγειο και καθαριζουμε αυτο που εμεινε στην φλουδα ,προσεκτικα.Τα τεμαχιζουμε [βλεπε φωτο].Τα βαζω σε ενα μπολ τα περιχυνω με το λεμονι,προσθετω το παγωμενο νερο και τα παγακια .Τα αφηνω τουλαχιστον 4 ωρες να σκληραινουν.Επειδη ηταν σκληρα, τα εβαλα στο  στο ετοιμο σιροπι για 2 λεπτα  [το ειχα βρασει  για 10 λεπτα,μετραμε απο την αρχη του βρασμου ] ,τα πηρα με την τρυπητη κουταλα,τα αφησα να κρυωσουνκαι μετα εβαλα τις οδοντογλυφιδες.Τα εριξα παλι στο σιροπι πηραν ακομα μια βραση και  εσβησα το γλυκο.Την αλλη μερα βλεπουμε αν εχει δεσει,αν οχι βγαζουμε το πεπονι και δενουμε μονο το σιροπι.Καλη επιτυχια!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ 1 κιλο κρεας μοσχαρι ποντικι κομμενο σε μικρα κομματακια 1 κουπα λαδι 1 μεγαλο κρεμυδι ψιλοκομμενο αλατι πιπερι 5...