ΠΕΠΟΝΙ ΓΛΥΚΟ ΣΑΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΕΠΟΝΙ ΣΑΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1000γρ το εσωτερικο της φλουδας παχους 1cm και πανω
1000γρ ζαχαρη
1/2 φλυτζανα γλυκοζη
1κ.γλ. ξυνο
2 βανιλιες η 2 κλαδακια αμπαροριζα
παγακια
1λιτρο παγωμενο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε 2 μικρα πεπονια αφου κοψουμε το καθενα σε 4 τμχ.Κραταμε το φαγωσιμο για καταναλωση στο ψυγειο και καθαριζουμε αυτο που εμεινε στην φλουδα ,προσεκτικα.Τα τεμαχιζουμε ΣΑΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ.
[βλεπε φωτο].Τα βαζω σε ενα μπολ τα περιχυνω με το λεμονι,προσθετω το παγωμενο νερο και τα παγακια .Τα αφηνω τουλαχιστον 4 ωρες να σκληραινουν.Τα εβαλα στο ετοιμο σιροπι για 5 λεπτα [το ειχα βρασει για 10 λεπτα,μετραμε απο την αρχη του βρασμου ].Τα εριξα παλι στο σιροπι πηραν ακομα μια βραση και εσβησα το γλυκο.Την αλλη μερα βλεπουμε αν εχει δεσει,αν οχι βγαζουμε το πεπονι και δενουμε μονο το σιροπι.Καλη επιτυχια!!!
[βλεπε φωτο].Τα βαζω σε ενα μπολ τα περιχυνω με το λεμονι,προσθετω το παγωμενο νερο και τα παγακια .Τα αφηνω τουλαχιστον 4 ωρες να σκληραινουν.Τα εβαλα στο ετοιμο σιροπι για 5 λεπτα [το ειχα βρασει για 10 λεπτα,μετραμε απο την αρχη του βρασμου ].Τα εριξα παλι στο σιροπι πηραν ακομα μια βραση και εσβησα το γλυκο.Την αλλη μερα βλεπουμε αν εχει δεσει,αν οχι βγαζουμε το πεπονι και δενουμε μονο το σιροπι.Καλη επιτυχια!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου