Μουσακάς MUSAKA


Μουσακάς
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες πατάτες
4 μελιτζάνες μακριές
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμυδι
Μισό ματσάκι μαϊντανό
4 μέτριες πολτοποιημενες ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπεσαμέλ
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζανες του Νεσκαφε φρέσκο γάλα( η εβαπορέ αν δεν έχετε φρεσκο).
6 κοφτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
6 κουταλιές βουτηρο
1 κροκο αβγου[εγω δεν εβαλα]
αλατι
πιπερι




ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Βραζουμε το γαλα.Εχουμε λιωσει το βουτυρο και εχουμε αμογενοποιησει μεσα το αλευρι.Ριχνουμε στο βραστο γαλα σιγα σιγα το μειγμα[βουτυρο+αλευρι],προσθετουμε αλατι,πιπερι και ανακατευουμε συνεχεια για να μην σβολιασει η μπεσαμελ.Κατεβαζουμε απο την φωτια και αν θελουμε προσθετουμε ενα κροκο αβγου και ανακατευουμε συνεχεια για να μην ψηθει το αβγο.
ΠΩΣ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ
Καθαριζουμε τις μελιτζανες ριγωτα και κοβουμε σε φετες.Τηγανιζουμε σε ελαιολαδο[η βαζουμε λαδοκολλα σε ταψι και τις αλοιφουμε με το πινελο.Τις ψηνουμε καθε πλευρα 5 λεπτα στο γκριλ].Τηγανιζουμε τις πατατες [η ψηνουμε με το ιδιο τροπο οπως τις μελιτζανες στο γκριλ].Τριβουμε το κρεμυδι στον ρεντε και το σωταρουμε με το ελαιολαδο μεχρι να ξανθαινει.Βαζουμε τον κιμα το αλατι ,το πιπερι και ανακατευουμε μεχρι ολος ο κιμας να αλλαξει χρωμα[οχι να ξεροψηθει].Προσθετουμε τις πολτοποιημενες ντοματες και τον μαιντανο.Αφηνουμε να τραβηξει τα πολλα υγρα ο κιμας και κατεβαζουμε απο την φωτια.
Στρωνουμε τις πατατες στο πυρεξ η ταψι,τις μισες μελιτζανες,τον κιμα,τις υπολοιπες μελιτζανες και στο τελος στρωνουμε την μπεσαμελ.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 45 λεπτα η μεχρι να ροδοκοκκινισει η μπεσαμελ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις