ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!LITLE AUBERGINE TRADITIONAL SWEET

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!LITLE AUBERGINE  TRADITIONAL SWEET

1000 γρ  μικρα μελιτζανακια ριγωτα[τσακωνικα]μεγεθους μεχρι ενα δαχτυλο.
800 γρ ζαχαρη
6 λεμονια
500 μλ νερο
50γρ καρφακια γαρυφαλο
100γρ αμυγδαλα καβουρδισμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα μελιτζανακια απο την φλουδα τους.Τα βαζουμε σε κατσαρολα με νερο ,μαζι με χυμο απο 3 λεμονια.Τα σκεπαζουμε για να μην μαυρισουν.Τα βραζουμε σε νερο που βραζει 10 λεπτα ,2 φορες.Τα βαζουμε σε κρυο νερο,τα αφηνουμε 4 ωρες και μετα στιβουμε απαλα και τα βαζουμε σε στραγγιστηρι.Ριχνουμε πανω τους χυμο απο λεμονι.Ετοιμαζουμε το σιροπι.Καρφωνουμε πανω στα μελιτζανακια 1-2 γαρυφαλακια.Μετα απο 11 λεπτα βρασμου,ριχνουμε μεσα στο σιροπι τα μελιτζανακια.Βραζουμε μεχρι να δεσει ξανα το γλυκο.Προσθετουμε το χυμο απο 1 λεμονι και σβηνουμε την φωτια.Μετα 24 ωρες  αν εχει βγαλει υγρα,το βαζουμε παλι στην φωτια μεχρι να δεσει.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις