ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ
ΥΛΙΚΑ
1000γρ. φλουδα καρπουζιου, το ασπρο με λιγο κοκκινο για να γινει διχρωμο.
1000γρ ζαχαρη
1νεροποτηρο νερο
2 λεμονια
1κ.γλ.ξυνο
1 βανιλια
παγακια
παγωμενο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε την φλουδα του καρπουζιου ,το ασπρο μαζι με λιγο κοκκινο για να γινει διχρωμο.Το κοβουμε σε μικρα μπαστουνακια,οπως τις πατατες τις λεπτες για τηγανητες.Σε ενα μπωλ βαζουμε τα μπαστουνακια του καρπουζιου,τα περιχυνουμε με τον χυμο απο τα 2 λεμονια τα σκεπαζουμε με παγακια και με το παγωμενο νερο για 4 ωρες,να σκληρηνουν.
Δενουμε το σιροπι μετρωντας μετα την αρχη του βρασμου 10 λεπτα.Προσθετουμε τα μπαστουνακια του καρπουζιου,τα βραζουμε 5 λεπτα,ριχνουμε την βανιλια ,το ξυνο να παρουν μια βραση [οταν οι φουσκαλες ειναι μεγαλες],σβηνουμε.Αποθηκευουμε το γλυκο σε αποστηρωμενα βαζα 24 ωρες μετα.Καλη επιτυχια!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου