XRUSA XERAKIA

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΙΦΑΚΙΑ

ΚΑΤΑΙΦΑΚΙΑ




Φωτογραφία της Maria Kontze Antoniadou.
Φωτογραφία της Maria Kontze Antoniadou.
Φωτογραφία της Maria Kontze Antoniadou.
Φωτογραφία της Maria Kontze Antoniadou.
ΚΑΤΑΙΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 38 κομμάτια

500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια αιγινης αναλατα.
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ ζάχαρη
½ κ,γ τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.γ τριμμένη κανέλλα
1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
5 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
1 κουπα γλυκοζη
3 κ.σ μέλι
2 ξυλάκια κανέλλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
2 βανίλιες
χυμό 1/2 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω σε ένα μπολ τα καρύδια,αμύγδαλα,κανελα,γαρίφαλο,φρυγανιά και ζάχαρης.Ανοιγω το καταιφι και το χωριζω ολο σε λωριδες,κοβω εκει που ειναι διπλωμενο το καταιφι απο την μια και απο την αλλη πλευρα.Όπως είναι κατά μήκος η κάθε λωρίδα, την κόβω σε 3κομμάτια. Βάζω την άκρη κάθε λωριδας μια κ. γλ. γέμιση.Τυλιγω τα καταιφάκια όχι πολύ σφιχτά.Ανακατεύω το λάδι με τη φυτίνη.Βάζω τα καταιφια σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ περίπου το ένα δίπλα στο άλλο.Αλείφω πολύ καλά με το βούτυρο.(όλη την κούπα!).Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά,βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 20 λεπτά,να πάρουν ωραίο χρωματάκι.Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και τη βανίλια 10 λεπτά να γίνει ελαφρά παχύρευστο σιρόπι.Προσθέτω και το μέλι,τη βανίλια και ρίχνω το καυτό σιρόπι στα καυτά καταιφάκια.
Άν θέλουμε τα καταιφάκια μας νηστίσιμα,αντικαθιστούμε το φρέσκο βούτυρο με 1/2 κούπα σπορέλαιο και 1/2 κούπα φυτίνη!
Συνταγή από
Οι Λιχουδιές της Σόφης με καποιες δικες μου παραλαγες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...