XRUSA XERAKIA

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

   ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
  Κουραμπιέδες αφράτοι με ένα… μυστικό
Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά : βούτυρο, αλεύρι και λίγη ζάχαρη. Η πολλή ζάχαρη σφιγγει τους κουραμπιέδες. Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά, κονιάκ, μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν »μπισκοτάκια» .Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα άχνη
3 βανίλιες
4 1/2 με 5 κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ψημένα στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάω στο μίξερ τα βουτυρα με την αχνη 10 λεπτά. Ριχνω τις βανιλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθετω το αλευρι λιγο λιγο να εχω μια ζυμη μαλακια που να μην κολλάει. Πλάθω μπαλακια ή μισοφέγγαρα, τα βαζω σε ταψια με λαδοκολα και τα ψηνω και τα δυο μαζι στους 170 με αερα για 30 λεπτά. Δεν πρεπει να τους ψησουμε παραπανω και να παρουν πολυ χρωμα . Εδώ εχω ενα μυστικό, απο το εργαστηριο ζαχαροπλαστικης που δούλευα. Οταν βγουν καυτοι απο το φούρνο, τους πασπαλιζω με μια ιδεα γαρίφαλο τριμμένο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το αρωμά τους. Όταν κρυώσουν πολύ καλα, τους τυλιγω στην άχνη.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγη ειναι της Σοφης Τσιωπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...