ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!
Μυδόπιλαφο !!!
Υλικά
500γρ μύδια καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλυτζανα ελαιολαδο
2 φλυτζανες ρυζι Καρολινα
Κόκκινη
γλυκια πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
10 κλωναράκια άνηθο
Ζεστό νερό
Πως το φταχνουμε
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνιζουμε με το ελαιολαδο.
Παιρνουμε τα καθαρισμένα μύδια,( βάζουμε και λίγα με τα όστρακα,
αφού τα καλόπλύνουμε)τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και να αχνιζουμε κι αυτά.
Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ζουμάκι που έμεινε στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ρυζι,
την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά ,
προσθέτουμε ξανά τα μύδια και μετά προσθέτουμε 5 φλυτζανες βραστο νερό ,
το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, δοκιμάζουμε αν έβρασε το ρυζι.
Αν δεν έβρασε , προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Καλή επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου