ΜΑΛΕΜΠΙ Η ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ,ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ
Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζαχαρη και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Αφού λιώσει καλά, βάζουμε την κατσαρόλα στο µάτι και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας,
Αφήνουμε το μίγμα για το μουχαλεμπί ή μουχαλεμπια να δέσει και να πήξει, για περίπου 8 με 10 λεπτά.
Ραντίζουμε ένα ρηχό μακρόστενο μικρό ταψί µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες).
Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα για το μαλεμπί.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε ένα τετράγωνο μεγάλο κομμάτι σε πιάτο.
Το ραντίζουμε µε ροδόνερο.
Προσθέτουμε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φυστίκια Αιγίνης
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου