ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ!!!

ΤΡΙΦΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Εξαιρετική Εγγλέζικη Συνταγή...
 ΣΥΝΤΑΓΗ
 Για τη ζύμη
 Υλικά 
200γρ ανάλατο αγνο βουτυρο, μαλακό εκτός ψυγείου, συν για επάλειψη φόρμας
 300γρ αλεύρι γ. ο χ. ( εγώ έβαλα ΜΑΝΑ πορτοκαλι συσκευασία)
 4 μήλα κόκκινα 
275γρ. καστανη ζαχαρη 
1 κ. γλυκου κανέλα
 4 αβγά μεσαίου μεγέθους ελαφρά χτυπημένα
 2 κ.γλ. βανίλια 
2 κ. γλ. μπεικυν
 Για πασπάλισμα Άχνη ζαχαρη( προαιρετικά)

 Για το τριφτο μείγμα του πάνω μέρους

 Υλικά 

125γρ αλεύρι
 50γρ. καστανη ζαχαρη 
1/2 κ.γλ. κανέλα
 60γρ λειωμενο βουτυρο

 Πως τη φτιάχνουμε 

1.Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμους Κελσίου.Αλειψτε ένα Τσερκυ 20,5 η ένα χαμηλό ταψάκι.Πασπαλιστε με αλεύρι. 
2.Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε χοντρες φέτες.Βάλτε τα σε ένα μπολ και πασπαλιστε τα με 2 κουταλιές της σούπας καστανη ζαχαρη και με την κανέλα. Αφήστε τα στην άκρη. 
3.Χτυπήστε στο μίξερ το βουτυρο με την ζαχαρη, σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει ελαφριά και απαλή.Προσθέστε τα αβγά,τη βανίλια, 1 πρεζα αλάτι και τμηματικά το αλεύρι. 
4.Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι. Βάλτε κατακόρυφα τις φέτες μήλου μέσα στη ζύμη.Βάλτε τες κοντά κοντά για να χωρέσουν όλες. 
5.Φτιαξτε το τριφτο επάνω στρώμα. Σε ένα μεσαίο μπολ,ανάμειξτε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξετε τριματα ζύμης.Απλώστε τα επάνω στη ζύμη του κεικ. Ψήστε για 1 1/2 ώρες στους 160 βαθμους Κελσίου. Σερβίρεται ζεστη. Διατηρείται για 2 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου.Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις