ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ



ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


















ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
ΥΛΙΚΑ
μερίδες 4-5
Για το χοιρινό λεμονάτο
1 kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα (κομμένο σε μικρές μερίδες)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκελ. σκόρδο[προαιρετικα]
6 καρότα ολόκληρα
2 πράσα (χοντροκομμένα)
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι (χυμός)
Λίγους κόκκους κύμινο[σε οποιον αρεσει]
Λίγους κόκκους πιπέρια χρωματιστά
1 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη (κατά προτίμηση)
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη (ή κατά βούληση)
1 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

Ρύζι ή πατάτες τηγανητές


Κόβουμε πρώτα το κρέας σε μικρές μερίδες, ή σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.

Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε κατσαρόλα μέτρια και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, γύρω-γύρω, να ροδίσει.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σπασμένο σκόρδο και αφήνουμε να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα και τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας.

Προσθέτουμε δεμένα σε τουλπάνι τους κόκκους με τα μπαχαρικά.

Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι.

Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.

Βασικη Συνταγη

Αργυρω Μπαρμπαριγου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις