ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΛΙΜΠΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΑΦΡΑΤΑ!
ΥΛΙΚΑ
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml νερό
200 ml γάλα
1 αυγό+1 ασπράδι
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
60 γρ βούτυρο
Κρόκο αυγού
Βούτυρο
Κεφαλοτύρι
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml νερό
200 ml γάλα
1 αυγό+1 ασπράδι
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
60 γρ βούτυρο
Κρόκο αυγού
Βούτυρο
Κεφαλοτύρι
ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
Βάζουμε το αυγό, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 20-25 μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε σε φύλλα με τα χέρια μας και τα τυλίγουμε σε ρολά.
Τα κάνουμε κορδόνια.
Βάζουμε χιαστή δύο κορδόνια και τα πλέκουμε.
Βάζουμε το αυγό, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 20-25 μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε σε φύλλα με τα χέρια μας και τα τυλίγουμε σε ρολά.
Τα κάνουμε κορδόνια.
Βάζουμε χιαστή δύο κορδόνια και τα πλέκουμε.
[Εγω εκανα κορδονια25-30ποντους,τα εστριψα και τα εβαλα ενα-ενα στη λαδοκολα]
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί[ και αλείφουμε με κρόκο αυγού,η τα πασπαλιζουμε μονο με κεφαλοτυρι]
Προαιρετικά βάζουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.( 20-25 λεπτά )
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί[ και αλείφουμε με κρόκο αυγού,η τα πασπαλιζουμε μονο με κεφαλοτυρι]
Προαιρετικά βάζουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.( 20-25 λεπτά )
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου