ΧΑΤΣΑΠΟΥΡΙ !!! ΤΟ ΛΙΜΠΙΣΤΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ!!!



ΧΑΤΣΑΠΟΥΡΙ !!!
ΤΟ ΛΙΜΠΙΣΤΙΚΟ  ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ!!!

ΥΛΙΚΑ

900γρ. αλεύρι
500γρ γιαούρτι αγελαδινο( εγώ έβαλα ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ)
70γρ. ελαιολαδο
2 αβγά
1 κ. γλ. σόδα
1κ. γλ. αλάτι
Γέμιση
700γρ. κεφαλοτύρι
300 γρ. τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα σκεύος, ρίχνουμε τη σοδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Το αφηνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 10 λεπτά. Σε άλλο σκεύος, βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιολαδο.προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτι+σοδα+αλάτι και αρχίζουμε να τα ομογενοποιούμε και να ζυμώνουμε. Έχουμε μια ζύμη απαλή κι εύπλαστη. Την σκεπάζουμε και την αφηνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.Παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια μας και την κόβουμε σε 8 τεμάχια. Βάζουμε σε μια πιατέλα το μείγμα της γέμισης και φτιάχνουμε 8 τυρενια μπαλάκια.
Ανοίγουμε τα ζυμαρακια με τον πλαστη,φύλλο διαμέτρου σαν ένα ρηχο πιάτο.Στο κέντρο κάθε φύλλου, βάζουμε από ένα τυρενιο μπαλάκι. Κλείνουμε τη ζύμη , την γυρνάμε ανάποδα και ξανά ανοίγουμε με τον πλαστη, φύλλο της ίδιας διαμέτρου. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λαδι σε μέτρια φωτιά.Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα αλοιφουμε με βουτυρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις