ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
30 γρ. μαγιά, ξερή
500 ml νερό, χλιαρό
200 ml ελαιόλαδο
1 κουταλακι αλάτι
1 κουταλακι ζάχαρη
Καλαμποκελαιο,για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
Μέλι
Φέτα, τριμμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να δημιουργήσουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει, τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει, για 1 ώρα.
Έπειτα, ξαναζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη και την κόβουμε σε μπαλάκια των 110 γρ. Τα καλύπτουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε ένα μπαλάκι πάνω του και το ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη. Το τραβάμε με τα χέρια μας, δίνοντας του ένα ορθογώνιο σχήμα.Στη μεση του ορθογωνιου βαζουμε [οπως στη φωτο]τυρακι,διπλωνουμε τισ πλευρες και φτιαχνουμε ενα φακελο.Παταμε και τραβαμε ελαφρα το φακελο . Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπαλάκια.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε αρκετό καλαμποκαιελαιο,μέχρι να καλύψει τον πάτο και λίγο παραπάνω. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε τις πίτες μια-μια, μέχρι να ψηθούν και να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε από το τηγάνι με μία σπάτουλα και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις τραβηχτές πίτες, πασπαλίζοντας τες με λίγο μέλι[προαιρετικα].ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Ετικέτες
ΠΙΤΕΣ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου