ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Μπακαλιάρος με πρασα και πατατες
Υλικά για 4-5 μερίδες
Θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα πλατιά και σχετικά ρηχή.
3/4 κούπας ελαιόλαδο
5-6 πράσα καθαρισμένα και πλυμένα κομμένα σε μήκος περίπου 5 εκατοστών
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
5-6 μέτριες πατάτες
4-5 κοτσάνια σέλερυ καθαρισμένα και χοντροκομμένα ή μισό ματσάκι τρυφερό σέλινο, χοντροκομμένο κοτσάνια και φύλλα όσα θέλουμε ( Εγώ βάζω πολύ λίγα)
2 μέτρια καρότα σε μεγάλες ροδέλες
λίγο αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα:
μείγμα από χυμό ενός λεμονιού, 1 κ.σ αλεύρι 4-5 κ.σ νερό.
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να καίει ρίχνουμε τα κρεμμύδι τα καρότα, το σέλερυ και τα πράσα, να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Αραδιάζουμε της ροδέλες τις πατάτας, να καλύψουν τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, γιατί έχει και το ψάρι. Προσθέτουμε μια κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Στην συνέχεια απλώνουμε σε μονή σειρά τα φιλέτα του ψαριού, τρίβουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε και μισή κούπα νερό, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα, να μην κολλήσει, δεν ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε ακόμη 15 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες και το ψάρι, και το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί που μοιάζει σαν ελαφρύς χυλός μπεζ. Μην περιμένουμε να στεγνώσει εντελώς, γιατί χυλώνουν τα υλικά του.
Στο τέλος του μαγειρέματος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου