ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ζυμη καρυδοπιτας
2 ποτηρια καρυδια
1 ποτηρι παξιμαδι τριμενο
1 ποτηρι ζαχαρη
7 αβγα
1 φακελακι μπεικυν
1τ. γ. κανέλα
Εκτελεση
Χτυπαμε τους κροκους ξεχωριστα ,ριχνουμε τη ζαχαρη,τη φρυγανια,το μπεικυν,τα ασπραδια μαρεγκα και τελος τα καρυδια με την κανέλα .Ψηνουμε στους 180 βαθμους 45 λεπτα.
Σιροπι
2,5 ποτηρια ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
χυμο απο μισο λεμονι
Κρεμα
Υλικά
3 φλυτζανια γαλα
4 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
3/4 φλυτζανιου ζαχαρη
1 κουβερτουρα 125 γρ
5 κουταλιες βουτηρο μαργαρινη 1 βανιλια.
Εκτελεση κρεμας
Λιωνουμε στο φουρνο μικροκυματων το βουτηρο,προσθετουμε το κορν φλαουρ ανακατευουμε καλα ,σε αλλο σκευος λιωνουμε την κουβερτουρα.Βραζουμε το γαλα,προσθετουμε το βουτηρο και κορν φλαουρ ανακατευουμε συνεχεια να μην σβολιασει,προσθετουμε ζαχαρη, βανιλια και στο τελος την λιωμενη κουβερτουρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου